Aan Alle Mannen


Ja hallo, was ik weer. Het valt me op dat het tegenwoordig bijna maar als normaal wordt gezien om vreemd te gaan. Bijna iedere vrouw die ik ken, is wel eens besodemieterd. Is het jou nog nooit overkomen? Dan mag je wel bijna van geluk spreken. Mensen gaan vreemd. Dat moeten we maar accepteren. En als ze (nog) niet vreemdgaan, dan zijn ze het ooit wel van plan. En ja, ik weet dat vrouwen er ook wat van kunnen, maar omdat jullie niet eerlijk zijn, zijn wij dat vandaag ook even niet. Mannen zoeken je grenzen op. Mannen halen het bloed onder je nagels vandaan met hun domme opmerkingen. “Dat wist ik niet hoor, dat het zo vervelend overkwam” net nadat hij zijn lul in andervrouws vagina heeft gestoken. 

Wanneer onze relatie niet meer goed voelt, gaan we zoeken. We verzamelen informatie en graven in ons geheugen. En zoals jullie oerinstinct schreeuwt om jullie voort te planten, fluistert ons oerinstinct dat we moeten verzamelen en onthouden. En dat doen we, mannen. Dat doen we al jaren, en we worden er steeds beter in. Vrouwen ontwikkelen zich namelijk, in tegenstelling tot jullie. Vrouwen anticiperen beter. Vrouwen houden rekening met de gevoelens van een ander. De meesten dan. En we doen dat vaak in stilte. Doe jij dom? We zoeken uit waarom. Doe je afstandelijk? We proberen erachter te komen of er een ander in het spel is. Is je telefoon ineens heilig? We pakken hem af en spitten alles in no time door. En omdat jullie zo dom zijn, vinden we ALTIJD wel iets. Chat je met een collega misschien? We zoeken uit wie ze is. Vaak weten we het al. Wil je stiekem iets afspreken met een ander? Komen we achter. Heb je contact met je ex? Weten we ook. En het mooiste is nog, op het moment dat we het je vragen, antwoorden jullie:

“Oh, dat is gewoon vriendschappelijk”

VRIENDSCHAPPELIJK? GEWOON? Als jij echt gewoon vriendschappelijk met een vrouw chat, weten wij daar vanaf. We kennen je vrienden, we kennen je collega’s, maar we kennen haar niet! Mannen, lieve idiote mannen, als een vrouw jou vraagt om ‘een kopje koffie te doen’ terwijl ze weet dat je getrouwd / samenwonend / bezet / ge – GPS’t / ge – LAT / ge – polygaamd / ge – weet ik veel bent, IS DAT NIET VRIENDSCHAPPELIJK! Als een vrouw jou een naaktfoto appt ook niet. Als die vrouw jouw ex is, idem dito. Jullie weten toch hoe jullie mannen in elkaar steken? Wij doen hetzelfde. En kijk ons alsjeblieft niet zo dom aan wanneer we jullie betrappen. En doe al helemaal niet alsof WIJ achterlijk zijn. 

Wat is het jullie allemaal waard? Blijkbaar het hele leven. Het leven dat je zelf hebt opgebouwd met je vrouw, je huis, je reputatie.. Hebben jullie dochters? Ik hoop het. Stel je eens voor, dat je kleine meid ’s avonds huilend thuis komt. Haar mascara is uitgelopen, ze zegt niets. Ze stormt naar boven en gaat huilend op bed liggen. Je schrikt. Wat is dit? Bezorgd ren je de trap op naar boven. Je klopt zacht op haar deur. Ze reageerd niet. Voorzichtig maak je de deur open en daar zie je haar. Op bed, in elkaar gekropen met verward haar. Je gaat naast haar zitten en veegt haar tranen weg. “Wat is er lieverd?” vraag je. Ze kan niet praten door de brok in haar keel. Na een paar seconden volgt haar antwoord. Haar vriendje heeft haar aan de kant gezet voor een ander. Je vraagt of je iets voor haar kan doen, maar ze wil niets. Je bloed kookt. Het doet je pijn. Je zegt nog tegen jezelf dat je je niet kunt voorstellen dat jongens zo zijn. Weg bij hem, adviseer je nog. Wie doet jouw kleine meid nou zoiets aan? Wie is die klootzak?

Jij. Jij bent de klootzak. 

Niet direct, maar eigenlijk doe jij hetzelfde. Als je niet wil dat zij bij zo’n eikel is, wees er dan niet zelf ook één. Denk daar maar eens goed over na. 

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s