/ journal / “Dat Was Het, Daar Gaan We”

[ 22 maart ’20 ] Het is zondagochtend. Ik zie door de lichtinval in mijn slaapkamer dat het lekker weer is. Altijd fijn wakker worden. Ik blijf even liggen (eigenlijk heel lang) en kom tot het besef dat ik voor de achtenveertigste keer heb gedroomd over persoon wiens naam ik niet kan noemen. Ik moet er van janken. Terwijl ik dit typ bedenk ik me of ik hem een naam moet geven. Gewoon, zodat het makkelijker weg lult met jullie lezertjes. Hmm, lastig. Kom ik nu niet op. Laten we het er op houden dat ik weer eens een crush heb op iemand waar ik helemaal geen ene reet mee kan en ook nooit iets mee ga kunnen. Puur platonisch. Eenzijdige liefde. Mij kennende gaat het net zo snel weer over als dat ik er aan gekomen ben dus laten we maar hopen dat dit snel overwaait. En waarom vermeld ik dit dan, als ik toch niets kan delen met jullie vraag je je af? Omdat ik niks te doen heb en altijd alles met iedereen moet delen of men het nou wil of niet.

Ik word uit mijn moment gehaald door lawaai. Geblaf, verrassend. Mijn buurvrouw staat buiten met die kuthond die bij ieder takje dat ze weg gooit heel hard en hoog moet blaffen. Zij is doof denk ik, en anders wordt ze dat vanzelf wel.

Anyway, ik besluit me te gaan douchen en op te maken. Mijn hoofd draait overuren. Ben ik al ongesteld? Nope. Hmm. Misschien ben ik wel zwanger. Zou dat mogelijk zijn? Nou.. het is al wel vier maanden geleden dat ik voor het laatst een piemel heb gezien en in de tussentijd ben ik ook al vier keer ongesteld geworden maar ik heb wel rare cravings en mijn tieten zijn groter geworden en ik moest net huilen en nu ben ik weer blij. 

Crisis mensen. Het doet wat met je.

Een paar uur later zit aan mijn eettafel een artikeltje te tikken. De zon schijnt, Lemon Tree speelt door mijn speaker, het is vredig. Ineens stopt de muziek en begint mijn telefoon als een idioot te trillen. Wie de fuck moet mij nu weer bellen? Dacht ik. Ik draai me om, om mijn telefoon te pakken en zie groot in beeld NL ALERT NOODMELDING – VOLG INSTRUCTIES VAN RIJKSOVERHEID OP. 

Ik dacht dat ik doodging. Dat was het, daar gaan we. We gaan allemaal dood door de Corona tering en moeten in huis blijven. TOTAL LOCKDOWN. Apocalyps. Alles ging door me heen. Blinde paniek. Was niet nodig, nee. Of we even anderhalve meter afstand willen houden en onze handen willen wassen. Overheid, het is zondagochtend. Doe. Rustig.

 

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s