De Nieuwe Italiaan

 

Na een week fanatiek Tinderen en me dood irriteren aan alle manspersonen op deze aardkloot had ik het wel weer gezien. Laat maar. Tijdens een avond gevuld met muziekjes, Chardonnay en zeiken over mannen die ons niet willen, samen met mijn nichtje, kwam er maar één verlangen in me naar boven en dat was mijn Italiaanse minnaar van een paar jaar geleden. Hierna te noemen ‘Tomasso’. Je kunt hier lezen hoe geweldig dat ging. Mocht je een trouwe en zeer gewaardeerde lezer zijn (waarvoor dank) dan vraag je je misschien wel af waarom ik in godsvredesnaam een verlangen voel naar deze man. Luister.

Tomasso was een lul. Maar Tomasso was goed gekleed, oud, fout, hield deuren voor me open, voedde me en gaf mij het ultieme vakantie in eigen land gevoel. Met hem was alles beter. Luxer, chiquer en, tja, lekkerder. Hij was in mijn ogen zo perfect, dat het gedoemd was te mislukken. De momenten dat hij bij me was maakten dat ik me op en top vrouw voelde. Ik droeg altijd hakken als hij langs kwam en zag er tiptop uit, ook al was ik thuis. Na het mens-erger-je-nieten lag ik naast hem in bed en fluisterde hij in mijn oor hoe goddelijk mijn lichaam was. Hij vond me zo fris en puur ‘s ochtends zonder make-up (ja ik kan het me ook niet voorstellen maar goed) en hij gaf me altijd complimenten. Iedere ochtend kreeg ik een WhatsAppje met “Buongiorno bellissima” en daarna werd ik weer een weekend dood genegeerd maar het was alles waard. Na een nachtelijke zoektocht in mijn eigen huis terwijl meneer lag te maffen kwam ik er via zijn pinpas achter dat hij een compleet andere identiteit had. Daarna was het vrij snel afgelopen. Tot zover. 

Na dit fiasco en een stuk of vijf mannen later kwam ik tot de ontdekking dat zo’n Italiaan wel lekker is hoor. Ook al is hij getrouwd, (weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet zeker maar we zijn niet van gisteren) het was altijd leuk en zonder gedoe. Hij belde aan, we speelden mens-erger-je-niet, hij kwam, ik niet, we gingen eten, keken elkaar romantisch en diep in de ogen aan en dat was het. Wel de lusten, niet de lasten. Aangezien liefde, mannen en ik blijkbaar geen match made in heaven zijn wilde ik een lover. Het liefst een nieuwe Italiaan. En het liefst ook nog iemand met een fantastisch leuk sterrenbeeld. En het liefst iemand met donker haar en iemand die lang is. Na zo’n achtenzeventig keer swipen op Tinder zag ik een man op mijn beeldscherm. Donker haar, lichte huid, hij lijkt lang en heeft lieve ogen die ook een klein beetje fout zijn. Ik kijk naar zijn leeftijd. Acceptabel. Ik zie zijn naam. Italiaans. BOOOM.

Shakalaka.

Hij begint direct te praten. Vind ik prettig want ik “Hee, leuke match, hoe is het?” me een ongeluk op dat datingplatform. Ik vraag me af met wat voor gladde openingszin hij op de proppen komt. 

“Goedenavond Laura, mooie uitstraling heb je. Wat is je afkomst?”

Ik groet hem fatsoenlijk terug en leg uit waar mijn roots liggen. Niet dat ik daar nou heel veel mee heb. Indonesië is leuk hoor maar verder dan mijn liefde voor nasi met pindasaus en sambal gaat het niet. Noem me een cultuurbarbaar maar ik ben gewoon een Nederlander die met Conimex kookt. Sorry oma. Ik ben trots als de vlag uithangt op Koningsdag en er stroomt nuchterheid door mijn aderen. Goed. Volgende vraag. Zit je klaar? Komt ‘ie hoor.

“Wat is je sterrenbeeld?”

Niet. Oh mijn god. Daar heb je me al. Ik vraag naar zijn maanteken, die weet hij zonder na te denken op te noemen. Hij vraagt naar mijn Chinese sterrenbeeld. Dit is een match mensen. Fantastisch. We appen wat heen en weer en hij complimenteert me. Hij houdt van mijn humor, hij vindt mijn ogen mooi. Naarmate het gesprek vordert kom ik te weten dat hij in een goede buurt woont en ook nog eens chef is. 

“Wanneer mag ik voor je koken?”

Ik glij nog net niet van mijn stoel af. Dit gaat niet goed hoor. Italiaans, chef, passend sterrenbeeld.. Ik vlieg daar dadelijk met de benen wijd naar binnen en word bezwangerd. Ik ben vast aan het zoeken naar mijn trouwjurk, arrivederci!

 

XO

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s